• Acute Zorg Bij Alcohol & Drugs Incidenten
  • Bedrijfshulpverlening
  • Eerste Hulp
  • Online Instructeursopleidingen
  • Online Instructeursmodules
  • Online zorgverlenersmodules
  • Aanmelden nieuwsbrief

Kennis, Expertise & Netwerk Centrum voor Instructeurs (KENCI)

 

 

EHBO BHV Nederland faciliteert al menig jaar instructeurs in kennis en kunde. We mogen ons oprecht het grootste opleidinginstistuut noemen voor instructeurs. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!  Met elk najaar weer de EHBO BHV Docentendag. Deze dag is inmiddels landelijk bekend! Alles onder 1 dak!

Verder adviseren we pas geslaagde instructeurs in hun start-up. Hoe zet je jezelf in de markt?

Waarvoor kunt u bij ons terrecht:

  • Instructeursopleiding EHBO Oranje Kruis
  • Lidmaatschap KENCI Competentierayon 063 Oranje Kruis
  • Nascholing Instructeur Wandelletsel Rode Kruis
  • Instructeur BLS-PBLS Nederlandse Reanimatie Raad
  • Instructeursopleiding EHBO-Acute Zorg NIKTA
  • Instructeursopleiding Acute Zorg Alcohol & Drugs Incidenten NIKTA
  • Instructeursopleiding Eerste Hulp Alcohol & Drugs Incidenten 
  • Instructeur Evenementenzorg Cat.1 (Online)
  • Instructeur Evenementenzorg Cat.2 NIKTA
  • Instructeursopleiding Brand- Ontruiming & Communicatie NIKTA
  • Instructeursopleiding Acute Zorg bij Wandelsport Incidenten NIKTA
  • Instructor Medic First Aid Allround MFA-ASHI
  • Instructor Wilderness First Aid MFA-ASHI
  • Instructeursopleiding Verkeersregellaar (Online)
  • Alle benodigde retrainingen voor bovengenoemde opleidingen
  • Netwerkbijeenkomsten

En vele verdiepingsmodules voor instructeurs

Hieronder vind u alle informatie betreffende ons brede aanbod aan instructeurs opleidingen.

 


INSTRUCTEUR EHBO ORANJE KRUIS

 

 

Bent u in het bezit van het Diploma Eerste Hulp Oranje Kruis en lijkt het u leuk om die kennis en vaardigheden aan anderen over te dragen? Dan is de opleiding Instructeur Eerste Hulp misschien iets voor u.

Het Diploma Instructeur Eerste Hulp is net als het Diploma Eerste Hulp 2 jaar geldig. In die periode houdt u uw kennis en vaardigheden op peil door nascholing te volgen op het gebied van de Eerste Hulp en van didactiek. Voor meer informatie over de hercertificering van het Diploma Instructeur Eerste Hulp, klik hier.

Na het behalen van het Diploma Instructeur Eerste Hulp kunt u uw bevoegdheid uitbreiden door ook voor andere modules bijscholing te volgen.

Het onafhankelijke examen bestaat uit 3 delen:

  1. Theorie menselijk lichaam 
  2. Eerstehulp vaardigheden
  3. Didactiek.

Meer informatie over het examen vindt u in het Examenreglement Instructeur Oranje Kruis

De opleiding bestaat uit totaal 10 dagen.

Bent u al instructeur? (Rode Kruis)

Ben u al instructeur EHBO bijvoorbeeld van het Rode Kruis en u wilt zich om laten scholen of ook uw lesbevoegdheid behalen voor het Oranje Kruis? Volg dan onze verkorte cross-over opleiding. In 2 intensieve dagen stomen wij u klaar voor het examen EHBO vaardigheden en het schriftelijk examen van het menselijk lichaam. 

Hierna starten we de verkorte module didactiek. U bent immers al bekend met diverse didactische werkvormen en leerstijlen. Tijdens deze 5 dagen werken naar het examen didactiek. Zo leert u een lesplan te maken, diverse leerstijlen en strategieen toe te passen en alles wat verder nodig is voor een stevige didactsiche basis. Hierna doet u examen didactiek. 

De cross-over opleiding duurt 5 dagen

Bent u al docent? (lesbevoegd)

Bent u al werkzaam in het onderwijs (basis-, voortgezet,- of beroepsonderwijs) kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling van het examen didactiek.

De vrijstelling kan verleend worden indien aan de volgende voorwaarden voldaan is:

  • De vrijstelling moet bij de allereerste aanmelding voor het examen aangevraagd worden
  • De kandidaat kan zijn bevoegdheid aantonen door bij de allereerste aanmelding een kopie van een relevant diploma en een werkgeversverklaring toe te voegen bij de aanmelding.

De opleiding voor docenten met lesbevoegdheid duurt 5 dagen (mits vrijstelling is goedgekeurd door Het Oranje Kruis)

Na de diplomering kunt u zich aansluiten bij ons Competentierayon 063! Met interactieve en uitdagende nascholingen houden wij uw kennis en vaardigheden op peil!

Volgt u hierna de opleiding Instructeur Brand, Ontruiming & Communicatie, bent u Allround BHV Instructeur!

Flyer Het Oranje Kruis Instructeur EHBO

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR REANIMATIE & AED (BLS-PBLS) NRR

 

 

Iedereen kan in principe een NRR erkende Basis Instructeurs Cursus volgen. Maar dat betekent niet dat iedereen uiteindelijk ook geschikt blijkt als reanimatie instructeur. Wij verwachten dat de cursist aan het begin van de cursus over uitstekende reanimatievaardigheden beschikt. Na de cursus moet de cursist over de nodige vaardigheden beschikken om zelfstandig reanimatie onderwijs te verzorgen.

(P)BLS hulpverlener certificaat

Een instructeur moet over uitstekende reanimatievaardigheden beschikken. Het geven van een perfecte demonstratie is een belangrijk onderdeel van het reanimatie onderwijs. Alle cursisten die aan de cursus beginnen moeten over een NRR hulpverlener certificaat beschikken. 
Voor cursisten die BLS instructeur willen worden is dat een BLS hulpverlener certificaat. Voor cursisten die PBLS instructeur willen worden, een PBLS hulpverlener certificaat. Wil je beide instructeurs kwalificaties behalen, dan moet je over beide (BLS en PBLS) hulpverlener certificaten beschikken.

De NRR is van mening dat de instructeurs (P)BLS met name goede onderwijsvaardigheden moeten hebben. Om het leren reanimeren effectief over te brengen op de cursisten. De aandacht ligt dus op het onderwijs, waarbij een medische achtergrond minder van belang is. 

Vaardigheden Instructeur (P)BLS

De instructeur (P)BLS beheerst na het afronden van de Basis Instructeur Cursus (BIC) de volgende vaardigheden:

  • Kan een BLS en/of PBLS demonstratie geven, inclusief het gebruik van een AED (volgens de actuele richtlijnen NRR)
  • Kan actuele presentaties geven van de basiscursus basale reanimatie (BLS en/of PBLS) en de opfris- en vervolgtraining (BLS en/of PBLS)
  • Kan een lesplan voor een opfris- en vervolgtraining opstellen
  • Kan cursisten begeleiden tijdens het uitvoeren van scenario’s (uit het scenarioboek), volgens de principes van voorbereiding, uitvoering en afsluiting
  • Coachingsvaardigheden voor formatief handelen, gebruik makend van de 4 stappen instructietechniek, mastery learning en effectieve feedback geven (volgens de methodes directe feedback, Pendleton en Learning Conversation)
  • Kan reflecteren op het eigen handelen als (Kandidaat-) instructeur

Beoordeling

Deelname aan de cursus betekent niet dat elke cursist na de cursus over de vereiste vaardigheden beschikt. De Instructeur-Trainer beoordeelt gedurende de cursus continue hoe de cursisten zich ontwikkelen en stuurt waar nodig bij. 

Het kan voorkomen dat een Instructeur-Trainer aan het einde van de cursus tot de conclusie komt dat een cursist nog niet over de vereiste vaardigheden beschikt. Een cursist is dan gezakt voor de cursus. In samenspraak met de Instructeur-Trainer kan gekeken worden wat de beste vervolgstap is. Opnieuw een cursus volgen of eventueel bepaalde onderdelen herkansen.

Flyer NRR Instructeur Reanimatie & AED

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR EHBO/ACUTE ZORG NIKTA

 

 

In de markt bestaat er behoefte aan een persoonscertificering die een kandidaat in staat stelt als (freelance) instructeur zelfstandig een opleiding AC, AC-K, LEH of LEH-K te verzorgen en te examineren. Cursisten van deze instructeur kunnen daardoor in aanmerking komen voor het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorg’, ‘Acute Zorg bij Kinderen’ en ook LEH en LEH-K als onderdeel van BHV en BHV-K (deelcertificaat of het dossier integreren in BHV(-K)). 

In deze certificatieregeling ‘Instructeur Acute Zorg’ komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod: 

  • De relevante theoretische kennis en achtergronden op het gebied van Acute Zorg.
  • Het leren toepassen van diverse leerstijlen en werkvormen, het geven van feedback en het maken van een lesplan.
  • Didactiek: het verzorgen van theorie- en praktijklessen Acute Zorg (-K).
  • Praktijk: het leren toepassen van hulpverleningstechnieken in de praktijk.

In het kader van dit certificatieschema wordt gesproken over Acute Zorg verlening in plaats van EHBO enkel en alleen om een duidelijk onderscheid in de markt te maken tussen EHBO-opleidingen in het algemeen aangeboden door diverse partijen en de EHBO-opleiding behorende bij de certificatie route Acute Zorg van het NIKTA. 

Ook in het geval van ‘Instructeur Acute Zorg’ is gekozen voor het model van certificatie zoals dat is omgeschreven in de norm NEN-EN-ISO/IEC 17024 (afgekort: ISO 17024).

De kandidaat (in casu: kandidaat-instructeur) wordt uitgebreid geëxamineerd (zowel theorie als praktijk) om z'n competentie vast te stellen.

Geldigheid certificaat: 2 jaar

In 7 dagen intensief opgeleid worden als instructeur Acute Zorg (EHBO) NIKTA. Daarna kunt u zelfstandig een EHBO opleiding arrangeren, organiseren en administreren. Vele aspecten worden behandeld.

  • Acute Zorg aan volwassenen
  • Acute Zorg aan Baby’s en Kinderen
  • Basic Life Support & AED Volwassenen
  • Pediatric Basis Life Support & AED aan baby’s en kinderen.
  • Inzet van Lotussen/Simulanten

Natuurlijk starten we met uw eigen vaardigheden op het gebied van EHBO, maar ook de didactiek en sociale vaardigheden zijn competenties die niet mogen ontbreken bij een instructeur.

Bent u al docent? (lesbevoegd)

Bent u al werkzaam in het onderwijs (basis-, voortgezet,- of beroepsonderwijs) kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling van het examen didactiek.

De vrijstelling kan verleend worden indien aan de volgende voorwaarden voldaan is:

  • De vrijstelling moet bij de allereerste aanmelding voor het examen aangevraagd worden
  • De kandidaat kan zijn bevoegdheid aantonen door bij de allereerste aanmelding een kopie van een relevant diploma en een werkgeversverklaring toe te voegen bij de aanmelding.

Volgt u hierna de opleiding Instructeur Brand, Ontruiming & Communicatie, bent u Allround BHV Instructeur!

Flyer NIKTA Instructeur Acute Zorg/EHBO

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR ACUTE ZORG BIJ WANDELLETSEL NIKTA

 

 

Wandelen is een hele gezonde bezigheid (sport) voor lijf en leden.
Tegelijkertijd brengt wandelen het risico met zich mee van (meestal) kleine blessures en ongemakken, vooral als er sprake is van het wandelen over grote afstanden en/of oneffen terrein en onverharde paden.
Daarnaast spelen ook andere factoren mee die het risico op wandelletsel groter maken. Daarbij valt te denken aan leeftijd, pasafwikkeling, loophouding en geoefendheid van de wandelaar en aan de weersomstandigheden.

Blaarvorming is een veel voorkomende blessure. Dergelijke blessures moeten adequaat verzorgd worden om infecties te voorkomen en om het slachtoffer zo mogelijk zijn/haar wandeltocht te laten vervolgen.
Bij wandelevenementen dienen daarom eerstehulpverleners te worden ingezet met extra kennis en vaardigheden op het gebied van wandelletsels.
De certificatieregeling ‘Acute Zorg bij Wandelletsel’ is gericht op het certificeren van competente eerstehulpverleners op het gebied van wandelletsel.

De certificatieregeling ‘Instructeur Acute Zorg bij Wandelletsel’ stelt (freelance) instructeurs in staat zelfstandig een opleiding Acute Zorg bij Wandelletsel te verzorgen en examineren.

In de cursus Instructeur Acute Zorg bij Wandelletsel worden naast kennis en vaardigheden van het verlenen van acute zorg bij wandelletsel ook instructeurskennis en -vaardigheden behandeld en geëxamineerd: interpersoonlijke, pedagogische, vakinhoudelijke en didactische competenties.

Om te beoordelen of de aanvrager van het persoonscertificaat ‘Instructeur Acute Zorg bij Wandelletsel’ beschikt over het beoogde niveau van kennis en vaardigheden, dient deze een theoretisch en praktisch examen af te leggen.

Als de kandidaat slaagt, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Instructeur Acute Zorg bij Wandelletsel’.

Dit certificaat is 2 jaar geldig.

Flyer Instructeur Acute Zorg bij Wandelletsel

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTOR MEDIC FIRST AID - AMERICAN SAFETY & HEALTH INSTITUTE

 

 

 

MEDIC First Aid international is een van bekendste EHBO opleiders en certificeerders ter wereld. In Nederland wordt MEDIC FIRST AID onder andere vertegenwoordigd door EHBO BHV Nederland.

Met het internationale hoofdkantoor in Oregon (USA) en wereldwijde vestigingen is Medic First Aid Int. Inc. de wereldwijde innovator en marktleider in Reanimatie & Eerste Hulpverlenings trainingen voor het bedrijfsleven, industrie, scholen, beroepsopleidingen, instellingen en consumenten.

In de USA geregistreerde instructeurs, training centra, cursussen én cursisten worden door MEDIC First Aid Internationaal erkend. Cursisten ontvangen een erkend MEDIC First Aid International certificaat.Als instructeur kunt u zich ook laten inschrijven als officieel MFA trainingscentrum.

De cross-over omvat de opleidingen:

  • Care Plus CPR AED Adult & Child
  • Instructor Development

Als instructeur krijgt u gratis beschikking over het cursistensyteem OTIS. 

Volgt u hierna de opleiding Instructeur Brand, Ontruiming & Communicatie, bent u Allround BHV Instructeur!

Flyer MFA-ASHI Instructor Development Course

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTOR WILDERNESS FIRST AID-FIRST RESPONDER (ASHI)

 

 

Maximaal hulpverlenen met minimale en alternatieve middelen op plekken waar professionele hulpverlening niet of nauwelijks kan komen. Als instructeur leert u uw cursisten hier inzicht in te krijgen. 

Deze in Amerika ontwikkelde opleiding wordt wereldwijd gegeven volgens ASHI normen. Om deel te nemen aan deze opleiding dient u in het bezit te zijn van een geldige instructeurs bevoegheid EHBO.

De eerste dag staat in het teken van de achtergrond van ASHI, de lesmaterialen, didactische vaardigheeden, de PPT en veel achtergrondinformatie.

De tweede dag gaan we naar buiten, weer of geen weer. U leert middels scenario training lesgeven in de "buitenlucht". De hele dag zijn we lekker bezig! U dient over een goede fysieke en mentale conditie te beschikken voor deze opleiding. 

Al het lesmateriaal is in het Engels. 

Als instructeur kunt u zich ook laten inschrijven als officieel ASHI trainingscentrum.
Als instructeur krijgt u gratis beschikking over het cursistensyteem OTIS. 

Flyer MFA-ASHI Instructor Development Course

Flyer ASHI Wilderness First Aid

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR BRAND, ONTRUIMING & COMMUNICATIE NIKTA

 

 

In de markt bestaat er behoefte aan een persoonscertificering die een kandidaat in staat stelt als (freelance) instructeur zelfstandig een opleiding Brand, Ontruiming & Communicatie te verzorgen en te examineren. Cursisten van deze instructeur kunnen daardoor in aanmerking komen voor het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Module Brand, Ontruiming & Communicatie’ of, in combinatie met het LEH-deel, voor het persoonscertificaat ‘Bedrijfshulpverlener’. Ook de certificatieregeling ‘Kleine Blusmiddelen’ kan dan worden uitgevoerd, alsmede het BOC-deel van ‘BHV, Module Kind en Omgeving’.

In deze certificatieregeling ‘Instructeur Brand, Ontruiming en Communicatie’ komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

  • De relevante theoretische kennis en achtergronden op het gebied van arbo-wetgeving, BHV-plan, opleidings- en oefenplan en het ontruimingsplan.
  • De relevante theoretische kennis en achtergronden op het gebied van verbranding,
  • Verbrandingsprocessen, het ontstaan en de ontwikkeling van brand en de toepassing van diverse blusstoffen.
  • Het leren toepassen van diverse leerstijlen en werkvormen, het geven van feedback en het maken van een lesplan.
  • Didactiek: het verzorgen van theorie- en praktijklessen BOC.
  • Praktijk: het leren toepassen van blustechnieken in de praktijk waaronder de brandslanghaspel, sproeischuimblussers, CO2-blussers en poederblussers.

De kandidaat wordt uitgebreid geëxamineerd (zowel theorie als praktijk) om z’n competentie vast te stellen.

Geldigheid certificaat: 2 jaar

Volgt u hierna een van de opleidingen Instructeur Acute Zorg/EHBO bent u Allround BHV Instructeur!

Flyer NIKTA Instructeur Brand, Ontruiming & Communicatie

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR BASIS-ACUTE ZORG BIJ ALCOHOL- & DRUGS INCIDENTEN NIKTA

 

 

“Je moet wel ECHT kunnen DOCEREN, INSTRUCTEUR ALCOHOL & DRUGS INCIDENTEN” 

In toenemende mate krijgen we als samenleving meer te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Niet alleen tijdens hulpverlening op velerlei evenementen, maar ook steeds vaker in het publieke domein en in de verslavingszorg.

Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Acute en Basis Zorgverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten. 

Horecamedewerkers, politiefunctionarissen, ambulancepersoneel, huisartsen en verplegers en met name ook evenementen zorgverleners zijn voorbeelden van personen die te maken kunnen krijgen met de gevolgen van overmatig alcohol en drugsgebruik. De opleiding “Instructeur Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’, voorziet in de groeiende behoefte aan kennis, basis- en acute vaardigheden voor wat betreft het herkennen van een middelengebruik en combinatiegebruik. Natuurlijk ontbreken de didactische vaardigheden ook niet in deze opleiding!

Om aan de 4 daagse opleiding te mogen deelnemen, dient u in het bezit te zijn van een geldige lesbevoegd betreffende de EHBO of Acute Zorg. (Oranje Kruis, Rode Kruis, NIKTA, ASHI-Medic First Aid, DAN). Ben je EHBO Instructeur Oranje Kruis? Dan krijg je ook nog 40 accreditatiepunten in PE-Online.

Onderwerpen in de Opleiding:

  • Fysiologie en Pathologie bij middelengebruik;
  • Algemene regels voor zorgverlening;
  • DR-(C) ABCDE methodiek;
  • Gebruik en effecten van Alcohol;
  • De 7 Hoofdgroepenvan drugs;
  • Veel voorkomende drugs: 
  • De effecten van het drugsgebruik;
  • De wijzen van drugsgebruik;
  • Combinatiegebruik;
  • Interventies bij Alcohol- & drugs Incidenten
  • EDS
  • Didactische vaardigheden 

Je leert de zorgverlener ook interventie te plegen. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, doet hij/zij kennis en vaardigheden op die onderscheidend zijn van de andere opleidingen die er op dit gebied zijn. Denk daarbij aan het gebruik van saturatiemeter, thermometer (infra rood), elektronische tensiemeter, glucosemeter en pupillampje. Meten is weten! Aan de hand daarvan leer jij de zorgverlener om díe acute zorg te verlenen die het alcohol- en drugslachtoffer nodig heeft.

Bent u verpleegkundige of Instructeur EHBDD of EHBD-u? Informeer dan eens naar ons verkorte traject! (2 dagen)

Flyer I-AZADI verkort Verpleegkundige

Flyer I-AZADI verkort EHBDu-EHBDD

Middels deze certificatieregeling ‘Instructeur Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’ (ook wel AZADI genoemd) wordt voorzien in de behoefte van instructeurs om zich ook op dit taakgebied zodanig te bekwamen, dat zij de kwalificatie behalen om de CR-AC-AD (Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten) te mogen uitvoeren.

Inhoud instructeurscompetenties:

Interpersoonlijke competenties:
De kandidaat is in staat met betrekking tot (de eindtermen van) de certificatieregeling Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten: 

  • Een vriendelijke en coöperatieve sfeer te scheppen in het contact met en tussen deelnemers.
  • Op een goede manier leidinggeven aan de groep cursisten.

Pedagogische competenties:
De kandidaat is in staat met betrekking tot (de eindtermen van) de certificatieregeling Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten:

  • Een bijdrage te leveren aan een positief leerklimaat. 
  • Zijn/haar pedagogische verantwoordelijkheid te tonen.
  • Over voldoende begeleidingsvaardigheden te beschikken om op professionele en planmatige wijze voor de  individuele deelnemer en voor de cursusgroepen waarmee hij/zij werkt, een veilige en contextrijke leeromgeving tot stand te brengen.

Vakinhoudelijke en didactische competenties:
De kandidaat is in staat met betrekking tot (de eindtermen van) de certificatieregeling Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten:

  • De praktijkonderdelen van de cursus vanuit een contextrijke en competentiegerichte leeromgeving te begeleiden, gericht op de specifieke leervragen van de deelnemer in relatie tot de praktijksituatie (evenement).
  • Bij het leerproces optimaal in te spelen op verschillen tussen deelnemers. Het gaat hierbij om verschillen in achtergrond, voorkennis, leertempo en leerstijl, behoeften, intenties en taalbeheersing.

Geldigheid certificaat: 2 jaar

Na alle profchecks met goed gevolg te hebben afgelegd, ontvangt de kandidaat een certificaat van vakbekwaamheid (ook wel “persoonscertificaat”genoemd) voor het vakbekwaamheidsprofiel “NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Instructeur Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten’”. Je bent dan lesbevoegd om in de volgende domeinen les te geven: Evenementenzorg, Verslavingszorg en Veiligheidszorg (toepassingsgebied). De onderscheidende kenmerken van een certificaat van vakbekwaamheid ten opzichte van een diploma, attest of getuigschrift zijn:

  • Het certificaat heeft een bepaalde geldigheidsduur, waarna het zijn kwalificerende status verliest;
  • De certificaathouder is verplicht zijn vakbekwaamheid te onderhouden gedurende de certificatieperiode en dit aan te tonen;
  • Tijdens de geldigheidsduur van het certificaat staat de houder ervan onder toezicht van de instantie (certificatie-instelling) die het certificaat heeft toegekend.

Door accreditatie van de certificatie-instelling op basis van de norm ISO 17024, beschikt de certificaathouder over een kwalificerend document dat internationaal wordt geaccepteerd.

Flyer Instructeur Alcohol & Drugs Incidenten

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR EVENEMENTENZORG CAT. 2 NIKTA

 

 

Toegenomen vrije tijd, economisch welvaren en een grote mate van mobiliteit zijn de ingrediënten voor de huidige populariteit van (massa)evenementen. Er is in relatief korte tijd een omvangrijke markt voor evenementen ontstaan. Evenementen brengen zekere risico’s voor de veiligheid van het publiek met zich mee. En soms gaat het goed mis. Voorbeelden van grote incidenten tijdens evenementen zijn:

De verkeerschaos na afloop van Dance Valley 2001, de rellen tijdens Sunset Grooves 2009 in Hoek van Holland (Conclusie van het onderzoek: "…ongecoördineerde hulpverlening, onvoldoende rechtdoen aan dreigingsinformatie en een onduidelijke commandostructuur…”) en de ramp tijdens de Dance Parade 2010 in Duisburg (21 doden, 509 gewonden)

In toenemende mate krijgen organisatoren en hulpverleners ook te maken met overmatig gebruik van alcohol en drugs. Snel en verantwoord reageren in geval van een alcohol- of drugsincident kan levens redden. Hulpverleners moeten dan ook weten hoe te handelen bij dergelijke incidenten.

Daarnaast is er sprake van een toenemende terrorismedreiging, ook in Nederland.
Strategische of symbolische plaatsen kunnen doelwit zijn van aanslagen. Maar ook plekken waar veel mensen komen, zoals evenementen-locaties. In dat geval hebben terroristen het doel om zoveel mogelijk mensen tegelijk te treffen en een substantieel of symbolisch belangrijk deel van de samenleving te ontwrichten. Een voorbeeld hiervan is de terroristische aanslag in concertzaal Bataclan, Parijs op 13 november 2015 (89 doden).

Het is dus niet verwonderlijk dat er een groeiende behoefte is aan een gespecialiseerde hulpverlening die is gericht op evenementen.

Middels deze certificatieregeling ‘Instructeur Evenementenzorgverlener Cat. 2’ wordt voorzien in de behoefte van instructeurs om zich ook op dit taakgebied zodanig te bekwamen, dat zij de kwalificatie behalen om de CR-EZVL2 (Evenementenzorgverlener Cat. 2) te mogen uitvoeren.

Inhoud taakgebied Evenementenzorgverlener Cat. 2:

  1. Proactieve evenementenzorg.
  2. Persoonlijke veiligheid.
  3. Evenementenveiligheid.
  4. Ontruiming
  5. Communicatie.
  6. Acute Zorg.
  7. Basiszorg Alcohol & Drugs Incidenten.
  8. Sportevenementen.
  9. Terreur.
  10. Module Teamleider (OPTIONEEL in de CR-EZVL2).

Inhoud instructeurscompetenties:

Interpersoonlijke competenties:
De kandidaat is in staat met betrekking tot (de eindtermen van) de certificatieregeling Evenementenzorgverlener Cat. 2: 

  • Een vriendelijke en coöperatieve sfeer te scheppen in het contact met en tussen deelnemers.
  • Op een goede manier leidinggeven aan de groep cursisten.

Pedagogische competenties:
De kandidaat is in staat met betrekking tot (de eindtermen van) de certificatieregeling Evenementenzorgverlener Cat. 2:

  • Een bijdrage te leveren aan een positief leerklimaat. 
  • Zijn/haar pedagogische verantwoordelijkheid te tonen.
  • Over voldoende begeleidingsvaardigheden te beschikken om op professionele en planmatige wijze voor de  individuele deelnemer en voor de cursusgroepen waarmee hij/zij werkt, een veilige en contextrijke leeromgeving tot stand te brengen.

Vakinhoudelijke en didactische competenties:
De kandidaat is in staat met betrekking tot (de eindtermen van) de certificatieregeling Evenementenzorgverlener Cat. 2:

  • De praktijkonderdelen van de cursus vanuit een contextrijke en competentiegerichte leeromgeving te begeleiden, gericht op de specifieke leervragen van de deelnemer in relatie tot de praktijksituatie (evenement).
  • Bij het leerproces optimaal in te spelen op verschillen tussen deelnemers. Het gaat hierbij om verschillen in achtergrond, voorkennis, leertempo en leerstijl, behoeften, intenties en taalbeheersing.

Na alle profchecks met goed gevolg te hebben afgelegd, ontvangt de kandidaat een certificaat van vakbekwaamheid (ook wel “persoonscertificaat”genoemd) voor het vakbekwaamheidsprofiel "NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Instructeur Evenementenzorg Cat. 2" (toepassingsgebied). De onderscheidende kenmerken van een certificaat van vakbekwaamheid ten opzichte van een diploma, attest of getuigschrift zijn:

  • Het certificaat heeft een bepaalde geldigheidsduur, waarna het zijn kwalificerende status verliest;
  • De certificaathouder is verplicht zijn vakbekwaamheid te onderhouden gedurende de certificatieperiode en dit aan te tonen;
  • Tijdens de geldigheidsduur van het certificaat staat de houder ervan onder toezicht van de instantie (certificatie-instelling) die het certificaat heeft toegekend.

Door accreditatie van de certificatie-instelling op basis van de norm ISO 17024, beschikt de certificaathouder over een kwalificerend document dat internationaal wordt geaccepteerd.

Ben je EHBO Instructeur Oranje Kruis? Dan krijg je ook nog 32 accreditatiepunten in PE-Online.

Groot voordeel is dat in de opleiding Basiszorg Alcohol & Drugs Incidenten separaat is opgenomen. Dus geen extra instructeursopleiding van EHBD-u of EHBDD vereist!!!

1 Instructeursopleiding voor de Evenementenzorg en Drank en Drugs Incidenten!!

Flyer Instructeur Evenementen Zorgverlener Cat.2

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


INSTRUCTEUR VERKEERSREGELAAR (ONLINE)

 

 

Ben je verkeersregelaar en wil je graag lesgeven aan aankomende verkeersregelaars?
Weet je niet hoe je dat aan moet pakken?
Lees dan vooral verder!!!

Bij wegwerkzaamheden, ongevallen of evenementen is een goede verkeersdoorstroming noodzakelijk. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van verkeersregelaars. Verkeersinzicht hebben, adequaat reageren op veranderingen op de infrastructuur en het verlenen van eerste hulp bij een verkeersongeval behoren tot de competenties van een verkeersregelaar.
De interactieve opleiding voorziet de verkeersregelaar in deze competenties. De Instructeur heeft daarin een belangrijke rol!

Tijdens de online instructeursopleiding komen de volgende modules aanbod:

  • Wettelijke kaders (omdat een instructeur boven de stof moet staan)
  • Didactische vaardigheden. (Je elke leerstijl moet kunnen bedienen)
  • Communicatie en Sociale Vaardigheden. (Naar je cursisten, weggebruikers en klanten in verschillende situaties)
  • Eerste Hulp langs de weg (Omdat je de verantwoordelijkheid draagt van je cursisten)
  • Agressie en Conflicthantering (niet iedereen het eens is met de situatie of uitslag van het examen)
  •  Opmaken Concept Proces Verbaal Negeren Aanwijzing (ja dat kan echt, je moet wel weten hoe)
  • Arrangeren van opleidingen Verkeersregelaar
  • (Eind van de opleiding heb je je eigen opleiding verkeersregelaar ontwikkeld en kan je aan de slag!)


Om aan de instructeursopleiding verkeersregelaar te kunnen deelnemen, dient u te beschikken over:

  • Geldige aanstellingspas Verkeersregelaar
  • De duur van deze interactieve online instructeursopleiding is maximaal 6 maanden 

Flyer Instructeur Verkeersregelaar

Naar alle cursussen >

Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden

 


 

Agenda

Belevingsworkshop Eerste Hulp aan Baby's en Kinderen

01 februari 2023 - 19:00 uur

Nascholing Instructeurs: Didactische Sporten

11 februari 2023 - 09:00 uur

Retraining Instructeur NRR BLS/PBLS

12 februari 2023 - 09:00 uur

Retraining Instructeur Evenementenzorg Cat. 2

17 februari 2023 - 09:00 uur

Retraining Simulant Alcohol & Drugs Incidenten

17 februari 2023 - 09:00 uur

Meer agenda

Agenda

  • 01 februari
  • 11 februari
  • 12 februari
  • 17 februari

Producten in beeld

Aanvraag Kennischeck Instructeur BOC Blusmiddelen

€ 30,25
Meer

Alcohol & Drugs Simulatiebrillen

€ 114,95
Meer

Meetpakket Evenementenzorg

€ 139,15
Meer

Onze Facebook pagina

Contactgegevens

EHBO BHV Nederland
Karnweide 19
3437 XC Nieuwegein
t: 030 88 88 849
info@ehbo-bhv-nederland.nl

Btwnr. NL8170.47.050
Kvknr. 30218883

Deel deze pagina

Bel ons of stuur een e-mail

 

Programma EHBO BHV Docentendag

Kantoor & Leslocatie

Opleidingskalender

 

Algemene & Studievoorwaarden

Aanvullende Voorwaarden Cursus-, & Studie & Hygiëne Protocol Covid-19 (2020-02)

Brancheprotocol EHBO-BHV & Veiligheid Opleidingen Covid-19

Huurvoorwaarden

Privacy Statement

Stel hier uw vraag

Blijf op de hoogte van ons aanbod

 

FacebookTwitterLinkedInInstagram

Copyright 2023 - EHBO BHV Nederland
Inloggen | Sitehand - Website met apps | Ziber - PSD naar html | MaxDesignCompany - webdesign utrecht